Vanaf 1 januari 2021 wordt een verlaagd BTW-tarief van 6% toegekend voor afbraak en heropbouw van woningen, mits voldaan wordt aan de voorwaarden. Op die manier zal men de bouwsector en de belastingplichtigen een fiscale stimulans kunnen geven. 

De maatregel zal van toepassing zijn in de periode van 1 januari 2021 tot 31 december 2022. 

Als projectontwikkelaar zijn wij steeds op zoek naar projectgronden waar we, in samenwerking met een team van specialisten, lokale besturen, overheidsinstanties,... meerwaarde kunnen creëeren voor onze klanten, maar ook de buurtbewoners en andere betrokken partijen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat wij heel wat projecten aanbieden waar we afbreken en heropbouwen. 

Contacteer ons op info@dyls.be of 0495/38.70.38 en ontdek welke projecten in aanmerking komen voor het verlaagde BTW-tarief van 6% en aan welke voorwaarden u als koper dient te voldoen. 

(* Onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de voorwaarden vermeld in het voorontwerp van de programmawet ‘Begrotingsopmaak 2021 – de fiscale maatregel BTW 6% op afbraak en heropbouw’ door het Federaal Parlement)

Onze ontwikkeling in Aarschot, project 'De Torens' blijft niet onopgemerkt. Zo verscheen er in de laatste editie van Trends Style een mooie bijdrage met wat meer duiding van de architecten van A2O. Klik door en ontdek het artikel. 

 

De afgelopen maanden gingen we met z'n allen in lockdown en nu het leven stilaan de draad terug op pikt, doen wij dat bij Dyls ook. 

Onze werf in Aarschot is absoluut de moeite om te bezoeken, maar uiteraard is de gezondheid van jou en ons team onze grootste bezorgdheid. We besloten om een opendeur te organiseren op de werf van De Torens, rekening houdend met de veiligheidsvoorschriften die door de Nationale Veiligheidsraad zijn opgelegd. Niet zomaar even langskomen wanneer het je past, maar wel na afspraak. 

Wij blikken terug op een geslaagde avond, waarvoor dank! 

Plan jij ook graag een bezoek aan de werf in? Contacteer ons op 0495 38 70 38 of info@dyls.be 

 

 

 

 

In de Passe-Partout van begin juni duikt men terug in het verleden van Aarschot met zijn Orleanstoren.

Dankzij het masterplan "De Torens" zal er met de ontwikkeling van ons woonproject ook een groen wandelpad aangelegd worden van aan de Bonewijk tot aan de restanten van de middeleeuwse stadsomwalling, de Orleanstoren. 


 

 

 

Vorige maand werd de gevelsteen van ons project SKY one in Leuven geleverd via de binnenscheepvaart! Lees het artikel in "VOKA-magazine - Ondernemers" via link in bijlage.

Ons studentencomplex Woods in Leuven is genomineerd voor de 'RES Award' in de categorie 'Best Residential Development'

Dat de stad Aarschot de vergunning heeft afgeleverd voor nieuwbouwproject 'De Torens', is ook ROB-tv niet onopgemerkt voorbij gegaan.
 

Het stadsbestuur van Aarschot heeft de vergunning afgeleverd voor de bouw van het nieuwbouwproject ‘De Torens’ op de voormalige terreinen van wijnhandel Geens. De industriële site van weleer, die gelegen is in het centrum van de stad, krijgt een volledig nieuwe invulling. Het project zal uitgroeien tot een volledig nieuw stadsdeel met een gezellig publiek plein, commerciële ruimtes, verschillende groenzones en kwalitatieve appartementen waar het aangenaam wonen zal zijn!

Met het afleveren van de vergunning, kan ook de verkoop officieel van start gaan. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via info@dyls.be of 0495 38 70 38

Vaktijdschrift "Bouwen aan Vlaanderen" schrijft een artikel over ons studentenproject Woods in Leuven. Verschillende bouwaspecten van het project worden er besproken, zoals de gevel in architectonisch beton, het gebruik van hernieuwbare energie, de vloerbekleding en de glazen borstweringen.

Hieronder kan je het volledige artikel lezen.

 

Afgelopen vrijdag was het zover! Wij zijn verhuisd naar onze nieuwe kantoren in Leuven.

Na vele jaren namen we afscheid van onze kantoren in Zaventem. We zijn de afgelopen jaren sterk gegroeid en onze huidige locatie was te klein geworden. Vanaf vandaag kan u ons dus vinden op ons nieuw adres, Naamsestraat 37 te 3000 Leuven.

U bent uiteraard nog steeds van harte welkom!

Jaarlijks organiseert FEBE, de federatie van de Belgische prefab betonindustrie, de FEBE Element Awards. Verheugd kunnen wij jullie aankondigen dat ons studentenproject ‘WOODS’ te Leuven wint in de categorie ‘Precast in buildings’.

Projectomschrijving:
Een nieuw gebouw op de kop van het nieuwe park ‘Belle-vue’  tussen spoor en Kessel-Lo.

Een knik in het gebouw creëert een elegant scherfvormig volume, waaraan de ritmisch verspringende gevelelementen  hun eigen spel toevoegen. Inpandige terrassen aan de spoorzijde brengen diepte in de gevel, terwijl grote ramen op de gebouwkoppen voor openheid zorgen. Vier voorgevels met elk hun eigen karakter maar verbonden door het ritme van de panelen. Het fijn gedetailleerde groen gezuurd beton combineert met bronskleurig schrijnwerk tot een stijlvol geheel dat aansluit bij het groene parklint.

‘Woods’ is het enige gebouw in dit nog aan te leggen park. Door zijn locatie aan het einde van een langwerpige groenzone, lopend van Leuven station tot de Tiensesteenweg, wordt het vanzelf een landmark en referentiepunt. De sculpturale geveluitwerking en sobere detaillering van het architectonisch beton maken het totaalbeeld af en sluiten mooi aan bij de groene omgeving. Een tijdloze landmark met blijvende architecturale waarde.

Op elke verdieping een twintigtal  hoogstaande studentenkamers, 157 in totaal, en op de kop telkens de gemeenschappelijke ruimtes. Alle ramen lopen tot op de vloer om de omgeving  tot in het gebouw te trekken. De zichten op het spoor, Kessel-Lo, de stationsomgeving en de bossen rondom Leuven vormen een afwisselende achtergrond voor de studenten. De gebruikte materialen zijn eenvoudig maar duurzaam, en bestand tegen een stootje. Zowel binnen- als buitenkant vormen zo één robuust geheel dat toch de nodige verfijning uitstraalt.

Mening van de jury:(kort)

De jury is onder de indruk van de integrale ontwerpbenadering en de uitgepuurde detaillering van de geprefabriceerde betonnen gevels. Waar meestal gevelpanelen opgehangen worden, werd hier gekozen om de panelen als overmaatse gevelstenen te stapelen, wat een grotere vrijheidsgraad creëerde met betrekking tot maatvoering en vormgeving. Het resultaat is een sculpturaal, monolithisch volume dat door zijn vormgeving, verhoudingen en materiaalkeuze op esthetisch vlak bijzonder geslaagd is. Het project toont, aldus de jury, de diverse mogelijkheden van prefab beton als plastisch materiaal.

Architect: Crepain Binst Architecture

Prefabrikant: Verheyen Betonproducten

Aannemer: Dyls Construct

Studiebureau; Arcade Ingenieursbureau

Opdrachtgever: Dyls Construct

Ons studentengebouw Woods is genomineerd voor de Febe Elements Awards 2017, in de categorie Precast in Buildings!

Vandaag arriveerde het eerste binnenschip met bouwmaterialen voor ons project SKY one aan de Vaartkom in Leuven en dit kon alvast op héél wat belangstelling rekenen....