Eerste opleveringen in studentenresidentie HUB 01

Een nieuwe start voor investeerders en studenten
... juli 16, 2024 / Investeren

In de Sint-Hubertusstraat, nabij het Sint-Jacobsplein, heeft Leuven er een nieuwe parel bij: studentenresidentie HUB 01. Dit bijzondere project, gelegen vlak bij Gasthuisberg en de Kruidtuin, heeft recent zijn eerste opleveringen gekend en is klaar om de studenten voor academiejaar 2024-2025 te verwelkomen. De eerste algemene vergadering heeft inmiddels ook plaatsgevonden, wat de start markeert van een nieuwe fase voor dit prachtige historische gebouw.

De eerste opleveringen in studentenresidentie HUB 01 zijn reeds achter de rug. Wat maakt dit pand zo uniek en wat brengt de toekomst?

Studentenresidentie HUB 01 Leuven Kruidtuin Gasthuisberg

Een historisch pand in een modern jasje

HUB 01 is gevestigd in een voormalig koetshuis dat een grondige totaalrenovatie kende. In juni 2024 vonden er de eerste opleveringen plaats. Het project combineert de charme van het verleden met het comfort van moderne voorzieningen. Tijdens de renovatie is er veel aandacht besteed aan het behoud van de meest waardevolle historische elementen. Zo zijn de prachtige houten vloer, de historische houten trap en de impressionante inkomhal en gaanderij in ere hersteld. Deze authentieke kenmerken geven het gebouw een unieke uitstraling en sfeer, die zowel toekomstige studenten als investeerders aanspreekt. De eerste studenten zullen hun intrek nemen in september, precies op tijd voor de start van academiejaar 2024-2025.

Een investering met voordelen

Investeren in HUB 01 biedt niet alleen de kans om deel uit te maken van een stukje Leuvense geschiedenis, maar komt ook met financiële voordelen. Een belangrijk aspect om een investering te overwegen is dat de aankoop onder registratierechten valt en niet onder BTW, wat resulteert in lagere aankoopkosten.

Studentenresidentie HUB 01 Leuven Kruidtuin Gasthuisberg

De toekomst van HUB 01

Met de eerste opleveringen en de eerste algemene vergadering achter de rug, kijkt HUB 01 uit naar een toekomst vol leven en activiteit. De locatie, op loopafstand van belangrijke faciliteiten, maakt het een ideale woonplaats voor studenten die een centrale ligging in Leuven waarderen. Bovendien zorgt de rijke geschiedenis en het unieke karakter van het gebouw voor een inspirerende woonomgeving.

Dit project is een schitterend voorbeeld van hoe historische panden nieuw leven kunnen worden ingeblazen en tegelijkertijd moderne woonoplossingen kunnen bieden. We kijken uit naar de verdere ontwikkelingen en de positieve impact die HUB 01 ongetwijfeld zal hebben op de Leuvense studentencommunity.

Wilt u ook graag investeren in een karaktervol pand of in studentenvastgoed? Wees er dan snel bij, want er zijn nog slechts enkele units ter beschikking in deze prachtige residentie. Ook in ons ander studentenproject te Leuven, YOU, hebben we nog kamers en studio’s ter beschikking. Contacteer ons voor meer info.